Wordt instructeur eerste hulp

Zelf een EHBO cursus geven

Altijd al zelf een EHBO cursus willen geven? Met de opleiding Instructeur Eerste Hulp kan dat!

AREHBO biedt een instructeursopleiding EHBO aan voor iedereen die EHBO instructeur wil worden. Staat u als docent voor de klas en wilt u uw leerlingen opleiden in EHBO? Of bent u vanuit werk zeer betrokken om mensen meer kennis en vaardigheden op het gebied van EHBO te leren? Wordt dan EHBO instructeur!

Onze opleiding instructeur eerste hulp is Oranje Kruis gecertificeerd.

EHBO onderwijs in eigen handen

AREHBO verzorgt volledige opleidingen en aantekeningen tot Eerste Hulp (EH) Instructeur conform de richtlijnen van het Oranje Kruis. Zolang u in het bezit bent van uw geldige diploma instructeur EH mag u op eigen titel “leken” opleiden voor een reanimatie- of een volwaardig EHBO diploma. Hiermee haalt u de kennis in eigen huis en kunt u eenvoudig een EHBO cursus en/of herhaling verzorgen binnen uw bedrijf en/of vereniging.

Vrijstelling EHBO instructeur

Bent u didactisch en/of medisch onderlegd dan zijn er voor u de mogelijkheden om een versnelde opleiding tot instructeur Eerste Hulp te volgen. Met de versnelde opleiding bespaart u tijd en kan de opleiding in 5 lesdagen al behaald worden (afhankelijk van de competentietoets). Juist voor de zomerperiode een goede tijdsinvestering.

  • De vrijstelling dient bij de allereerste aanmelding voor het examen aangevraagd te worden.
  • De kandidaat kan zijn bevoegdheid aantonen door bij de allereerste aanmelding een kopie van een relevant diploma en een werkgeversverklaring toe te voegen bij de aanmelding.

Lees hier verder 

Hoe lang duurt de opleiding EHBO instructeur?

De opleiding instructeur eerste hulp duurt maximaal 70 lesuren, hier kunnen geen rechten aan ontleend worden, de deelnemer bepaalt zijn eigen ritme.

Wat zijn de minimale instroomeisen?

Om toegelaten te worden tot de opleiding tot EHBO instructeur Oranje Kruis dan dien je minimaal een geldig EHBO diploma te hebben van een erkende organisatie (bij voorkeur Oranje Kruis). Daarnaast dien je fysiek in staat te zijn om de Eerste Hulp vaardigheden zelf uit te kunnen voeren.

Wat kosten de opleiding EHBO instructeur?

De kosten bedragen €1885,- (excl. btw) inclusief lesboeken, lesmateriaal en lunch. De kosten voor de examens zijn als volgt uitgesplitst: (prijswijzigingen voorbehouden)

  • Theorie – € 115,-
  • Vaardigheden – € 300,-
  • Didactiek – € 185,-
Diploma instructeur eerste hulp

Waar kan de opleiding EHBO instructeur gevolgd worden?

De opleiding wordt gegeven op de volgende locatie: AREHBO service & advies, Hoorn 18 in Ede. In overleg of bij grotere groepen zijn andere (in-company) locaties altijd bespreekbaar.

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op