Prijzen

Opleiding VCA-VOL

Dat het volgen van een veiligheidsopleiding vanzelfsprekend is om gezond en veilig te kunnen werken is logisch. Bij werkzaamheden kunnen altijd risico’s aanwezig zijn. Om te leren om te gaan met die risico’s zodat op een veilige manier gewerkt kan worden is de VCA bedacht. VCA staat voor VGM (Veiligheid Gezondheid en Milieu) Checklist Aannemers. Bij de werkzaamheden worden de risico’s gewaarborgd door veiligheidsmaatregelen die worden vastgelegd. In Nederland wordt het VCA-systeem beheerd door de Stichting Samenwerken Voor Veiligheid (SSVV).

VCA-VOL

Bent u operationeel leidinggevende bij een aannemer? Dan moet u het diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA (VOL-VCA) hebben. Daarmee geeft u aan dat u veilig werkt en rekening houdt met het milieu en de gezondheid van u en de medewerkers waaraan u leiding geeft.

Waarom heeft u een VOL-VCA diploma?

Uw werkgever en opdrachtgevers willen dat er veilig wordt gewerkt, zodat niemand iets overkomt. Met een VOL-VCA diploma op zak weet u aan welke eisen u en de operationele medewerkers waaraan u leiding geeft moeten voldoen.

Wat houdt VOL-VCA in?

De VOL-VCA bestaat uit kennis over onder meer de (Europese) wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen, het treffen van maatregelen ter voorkoming van ongevallen, VCA-certificering, bedrijfsnoodplan en het organiseren van toolboxvergaderingen.

Het programma van de Opleiding VCA-VOL bestaat uit

  • Inzicht in wet- en regelgeving.
  • Herkennen van onveilige situaties en handelingen.
  • Het treffen van maatregelen ter voorkoming van ongevallen.

De Opleiding VCA-VOL wordt aan het einde van de lesdag afgesloten met een examen dat bestaat uit 40 meerkeuzevragen, die u binnen 60 minuten moet beantwoorden. Als u 28 vragen of meer goed heeft, ontvangt u het diploma ‘VCA-VOL’. Het diploma is 10 jaar geldig en vereist om aan de VCA-checklist te voldoen.

Cursus opties

  • Opleiding VCA-VOL in combinatie met e-learning en één lesdag + examen
  • Opleiding VCA-VOL in combinatie met lesboek en één lesdag + examen
  • Opleiding VCA-VOL in combinatie met e-learing + examen

Tijdsduur van Opleiding Basis VCA

  • 1 lesdag van 8.30 – 16.00 uur
  • Examen vanaf 16.00 uur (een mondeling examen of in een andere taal is mogelijk, prijs op aanvraag).

VCA cursus in Ede

AREHBO service & advies biedt regelmatig VCA cursussen aan in Ede maar kan deze ook verzorgen bij u op locatie. Wij werken met eigen instructeurs en bieden duidelijk lesmateriaal waarin ook proefexamens zijn opgenomen. Indien u meer wilt weten over VCA dan kunt u ook een kijkje nemen op de website van VCA Nederland.

Cursus

Inschrijfformulier

Omschrijving Datum / Tijd Beschikbaar Inschrijven
{{ item.omschrijving }} {{ item.datum }}
{{ item.tijd }}
{{ item.beschikbaar }} Inschrijven