Prijzen

De VCA training is bedacht om te leren omgaan met risico’s die tijdens werkzaamheden aanwezig zijn. Daarbij gaat het met name om werkzaamheden van bedrijven werkzaam in de aannemerij, metaalbewerking, elektro, transport en logistiek. Tijdens de VCA training leert u een veilige manier van werken. VCA is een afkorting van Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. Het is een van de richtlijnen binnen het VGM-beheersysteem (VGM is Veiligheid, Gezondheid, Milieu) van bedrijven waarop zij worden beoordeeld en gecertificeerd.

Programma VCA Training

Een VCA Training bestaat uit verschillende onderdelen. Zo behandelen we het herkennen van onveilige situaties en handelingen en treffen we maatregelen om ongevallen te voorkomen. Na afronding van de opleiding heeft u tevens inzicht in wet- en regelgeving.
U sluit de opleiding af met een examen bestaande uit 40 meerkeuzevragen. Hiervan moet u 28 vragen of meer vragen binnen 60 minuten goed beantwoorden om het diploma Basisveiligheid VCA te behalen. De geldigheidsduur van het diploma is 10 jaar.

Mogelijkheden cursus

U heeft verschillende mogelijkheden om de opleiding VCA te volgen. U kunt kiezen voor e-learning of een lesboek met één lesdag, gevolgd door het examen. De lesdag begint om 8:30 uur en duurt tot 16:00 uur. Daarna legt u het examen af. Wilt u dit examen mondeling afleggen, dan is dit mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden. De VCA-training kunt u volgen bij ons op de Hoorn 18 in Ede. Als u zich aanmeldt met een groep van 8 personen of meer, dan kunnen wij de cursus ook bij u op locatie geven.

VCA basis cursus en VCA-VOL cursus

Naast de VCA basis opleiding is er ook nog de VCA-VOL opleiding. Deze opleiding is bedoeld voor operationeel leidinggevenden bij aannemers. Behaalt u het diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA (VOL-VCA), dan kunt u aantonen dat u veilig werkt en dat u rekening houdt met het milieu en de gezondheid van de medewerkers waaraan u leiding geeft. De opleiding herhaalt deels de onderdelen van de VCA basisopleiding, aangevuld met een bedrijfsnoodplan en het organiseren van toolbox vergaderingen. Ook krijgt u inzicht in de (Europese) wet- en regelgeving.

Cursus

Inschrijfformulier

Omschrijving Datum / Tijd Beschikbaar Inschrijven
{{ item.omschrijving }} {{ item.datum }}
{{ item.tijd }}
{{ item.beschikbaar }} Inschrijven

Veelgestelde vragen over VCA cursussen

Wat is VCA?
VCA is een afkorting voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. Tijdens een VCA-training leert u risico’s op de werkvloer te herkennen en leert u hoe u hierbij moet handelen om ongevallen te voorkomen. Kortom, u leert veilig werken. Daarbij gaat het met name om werkzaamheden bij bedrijven in de aannemerij, metaalbewerking, elektro, transport en logistiek.

Is een VCA wettelijk verplicht?
Een VCA-certificaat is niet wettelijk verplicht. We zien wel dat het steeds vaker vanuit opdrachtgevers en aannemers een vereiste is. Soms kunt u zonder het certificaat het (bouw)terrein niet eens op. Door alle werknemers een VCA-certificaat te laten halen, laten bedrijven zien dat ze aan bepaalde verplichtingen uit de Arbowet voldoen.

Wat kost een VCA-cursus?
De kosten voor een VCA Basis-cursus of VCA VOL cursus bij AREHBO zijn €235,- per persoon exclusief BTW. Deze kosten zijn voor de cursus van 8 uur, inclusief lesmateriaal. Deze prijs is exclusief het examen van €60,-. Dit examen duurt 1 uur.