Erkend:                    Oranje Kruis
Cursusduur:           70 lesuren
Prijs:                         €1885,- per persoon exclusief BTW en Examenkosten
Examenkosten:     €600,-  Actuele tarieven van het Oranje Kruis vind u HIER

Cursusdata: 

Opleiding instructeur Eerste Hulp (EH)

De opleiding tot EHBO instructeur ofwel instructeur Eerste Hulp (EH) van AREHBO service & advies is iets voor u als u het leuk vindt om uw kennis en vaardigheden uit te breiden. Deze opleiding is erkend door het Oranje Kruis. De duur van de cursus is 70 uur en de voorwaarde om de opleiding te mogen volgen is dat u in het bezit bent van een geldig EHBO-diploma en dat u fysiek in staat bent om alle Eerste Hulp vaardigheden uit te voeren. De opleiding tot EHBO instructeur is gecertificeerd door het Oranje Kruis.

Examen voor instructeur Eerste Hulp

Als u klaar bent voor het examen om EHBO instructeur te worden, dan legt u drie geschiktheidstesten af. U begint met het toetsen van uw theoretische kennis en doet vervolgens vier keer een praktijk station. Heeft u deze met goed gevolg afgelegd, dan kunt u deelnemen aan de geschiktheidstest “Instructie Eerste Hulp”.

Let op: Ter controle van het aanvangsniveau wordt er mogelijk een instaptoets afgenomen. Zelfstudie voor deze instaptoets is vereist. Het opleidingsinstituut dat de opleiding Instructeur EH verzorgt, draagt zorg voor de aanvraag van de examens.

Het programma van de Opleiding Instructeur EH bestaat uit:

  • Theoretische en praktische vaardigheden (module 1: Eerste Hulp Vaardigheden).
  • Didactische vaardigheden en presentatievaardigheden (module 2: Didactische Vaardigheden).

Tijdsduur en plaats van de Opleiding Instructeur EH:

De opleiding duurt 70 uur. Op één dag per week van 9.00-16.00 uur. De opleiding wordt gegeven op de volgende locatie: AREHBO service & advies, Hoorn 18 in Ede. In overleg of bij grotere groepen zijn andere (in-company) locaties altijd bespreekbaar.

Vrijstelling didactisch examen

Kandidaten die als docent werkzaam zijn in het Basisonderwijs, Voortgezet Onderwijs of Beroepsonderwijs en Volwasseneducatie komen in aanmerking voor een vrijstelling voor het onderdeel didactiek. De vrijstelling kan verleend worden indien aan de volgende voorwaarden voldaan is: – De vrijstelling moet bij de allereerste aanmelding voor het examen aangevraagd worden – De kandidaat kan zijn bevoegdheid aantonen door bij de allereerste aanmelding een kopie van een relevant diploma en een werkgeversverklaring toe te voegen bij de aanmelding.

Hoe houd ik mijn kennis en vaardigheden op peil?

Het diploma Instructeur Eerste Hulp is twee jaar geldig. Voor het geldig houden van dit diploma, de her-certificering, maakt Het Oranje Kruis sinds 2010 gebruik van het PE-online. In dit systeem is voor elke Instructeur EH een persoonlijk dossier aanwezig waarin nascholingen en competentiebeoordelingen worden geregistreerd. Voor de her-certificering gelden de volgende voorwaarden:

  • De Instructeur EH toont competenties aan op het gebied van zowel Eerste Hulpvaardigheden als instructievaardigheden door deze te laten beoordelen door zijn rayon.
  • De Instructeur EH volgt voldoende nascholing binnen en/of buiten zijn rayon, waarvoor hij/zij nascholingspunten ontvangt (minimaal 28 punten per twee jaar, per 4 jaar alle vaardigheden competent verklaard, verdeeld over Eerste Hulp vaardigheden en instructievaardigheden of de categorie Eerste Hulp en/of instructie niet direct aan de eindtermen gerelateerd).

Direct inschrijven