Erkend:    Oranje Kruis
Duur:24 lesuren
Prijs:   €325,- per persoon exclusief BTW
Rode Kruis:Op aanvraag (ook e-learning mogelijk)
Data: Bekijk ons aanbod onderaan deze pagina

 

Heeft u 8 of meer deelnemers?  neem contact met ons op voor speciale groepsprijzen!


Wilt u een EHBO cursus volgen, dan kunt u bij AREHBO terecht voor een scala aan EHBO-opleidingen. In sommige gevallen is het zelfs verplicht om een EHBO diploma te behalen. Bijvoorbeeld als dat geconstateerd wordt tijdens een risico-inventarisatie. Bovendien is ieder mens wettelijk verplicht om iemand die in nood verkeert te helpen, bijvoorbeeld bij een ongeluk, als iemand onwel wordt, dreigt te verdrinken of bij blootstelling aan schadelijke stoffen.

Inhoud EHBO cursus

Tijdens de EHBO cursus behandelen we verschillende onderwerpen. We beginnen met “let op gevaar”, daarna de belangrijkste punten bij het verlenen van eerste hulp en we besteden aandacht aan het behandelen van stoornissen van de ademhaling, stilstand van de bloedsomloop en stoornissen in het bewustzijn. U leert wat te doen als iemand in shock raakt en bij ernstige uitwendige bloedingen en wonden. Ook brandwonden leert u behandelen en wat u moet doen bij een kneuzing of verstuiking. Tijdens de cursus staan we ook stil bij ontwrichting, botbreuken, oogletsel, vergiftiging en vervoer over korte afstand. U gaat aan de slag met verband en hulpmiddelen in de praktijk en leert wat u moet doen bij elektriciteitsongevallen.
Kortom, u weet na deze EHBO cursus hoe het menselijk lichaam reageert op verschillende soorten letsel en hoe u dit snel en adequaat kunt behandelen.

Cursus

Inschrijfformulier

OmschrijvingDatum / TijdBeschikbaarInschrijven
{{ item.omschrijving }} {{ item.datum }}
{{ item.tijd }}
{{ item.beschikbaar }} Inschrijven

 

Herhalingscursus

Legt u de EHBO cursus met goed gevolg af, dan krijgt u het diploma Eerste Hulp. Dit diploma is twee jaar geldig. Daarom is het belangrijk om de cursus jaarlijks te herhalen zodat uw diploma geldig blijft. Tijdens de herhalingscursus wordt getoetst of uw basisvaardigheden nog op peil zijn. Het Diploma Eerste Hulp kan uitgebreid worden met verschillende aantekeningen. Zo is er Eerste Hulp bij sport, kindgerichte Eerste Hulp en de aantekening wandelletsel (Rode Kruis).

Meer over de herhalingscursus

EHBO instructeur worden?

Heeft u het EHBO diploma behaald en vind u het leuk om uw kennis en vaardigheden op anderen over te brengen, dan is onze opleiding tot EHBO instructeur iets voor u. Deze opleiding is gecertificeerd door het Oranje Kruis. De opleiding duurt gemiddeld 70 uur en kunt u een keer per week bij AREHBO service & advies op zaterdag volgen of op een doordeweekse dag.

Meer over de opleiding tot EHBO instructeur

EHBO op school

AREHBO service & advies zet zich in voor het initiatief om jongeren vanaf 14 jaar verplicht EHBO als lesstof aan te bieden op school. Daarmee streven we ernaar de 300 mensen die jaarlijks overlijden aan een hartstilstand en de 140.000 jongeren die op de Eerste Hulp belanden in aantal te laten dalen. Bovendien hebben ruim 20.000 jongeren de petitie ondertekend omdat zij iets willen betekenen voor de samenleving. Als je weet wat je moet doen in een noodgeval en juist moet laten, kun je immers levens redden.

Wilt u meer weten over een EHBO-cursus voor uw school of vereniging? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Advies op maat