Is het keuren van mijn brandblusser verplicht?

AREHBO komt langs om uw brandblussers te keuren

Het jaarlijks keuren van een brandblusser is niet alleen verplicht, deze is ook noodzakelijk. Naast de algemene keuring doet u er verstandig aan de blusmiddelen regelmatig ook zelf na te lopen. Ga ook na of uw bedrijfshulpverleners weten waar de brandblussers hangen en hoe ze werken zodat zij snel kunnen handelen in het geval van een calamiteit. U kunt de volgende checklist hanteren:

Controlepunten voor bedrijfshulpverleners:

  • Hangen de blusmiddelen nog op de juiste plaats?
  • Zijn de blusmiddelen recent gecontroleerd en gekeurd door een erkend bedrijf?
  • Zit de borging en/of verzegeling nog op de blusmiddelen?
  • Zijn de gebruiksinstructies goed te lezen?
Blusmiddelen

Wat kost een brandblusser controle?

Voor het keuren van de brandblussers hanteren wij de volgende staffelprijs:

Prijzen controle brandblussers

Brandblusser laten keuren?

Moeten uw brandblussers gekeurd worden en bent u daarvoor op zoek naar een betrouwbaar bedrijf? Met AREHBO service & advies is de jaarlijks verplichte keuring van blusmiddelen in vertrouwde handen. AREHBO service & advies is KIWA REOB gecertificeerd voor de keuring en het onderhoud van draagbare brandblussers en brandslanghaspels. Ook voor de keuring van droge blusleiding en noodverlichting bent uw bij AREHBO aan het juiste adres!

Brandblusser controle

Bij de keuring wordt er door AREHBO een looplijst opgemaakt. De controle zal plaatsvinden volgens de daartoe gestelde norm en frequentie. Wij adviseren deze frequentie jaarlijks conform de NEN. U kunt hiervoor ook de eisen van uw verzekeraar raadplegen. Indien u geen goedgekeurde brandblussers in huis heeft, loopt u het risico dat u bij brand niet adequaat kunt reageren door bijvoorbeeld haperende of niet functionerende brandblussers. Bij de controle beoordeelt onze onderhoudsdeskundige ook of er voldoende blusmiddelen aanwezig zijn conform de NEN normen. Mochten er te weinig zijn, dan geeft hij hiervoor vrijblijvend advies.

Gediplomeerd onderhoudsmonteur

Kiwa gecertificeerd

Let op: de NEN 2559 norm schrijft voor dat het onderhoud uitgevoerd moet worden door een bevoegd persoon. In Nederland is dat de REOB gediplomeerde onderhoudsmonteur kleine blusmiddelen, in dienst bij een REOB gecertificeerd onderhoudsbedrijf. In Nederland zijn er nog veel bedrijven die niet REOB / NCP gecertificeerd zijn en het keuren tegen een lage prijs aanbieden. Controleer dit daarom goed voordat u de keuring laat uitvoeren, zodat u niet in de problemen komt als u aanspraak op uw verzekering moet maken.

Geen gedoe met verschillende leveranciers, altijd alles up-to-date

JA IK WIL MIJN BRANDBLUSSERS LATEN KEUREN DOOR AREHBO

Wij komen graag bij u langs