Erkend:      AREHBO of NIBHV certificering
Duur:  16 lesuren
Prijs:     €275,00 per persoon exclusief BTW
NIBHV:  NIBHV certificering: € 20,00 exclusief BTW
Data:   Bekijk ons aanbod onderaan deze pagina

                    
Heeft u 8 of meer deelnemers? neem contact met ons op voor speciale groepsprijzen!

Wat is NIBHV

NIBHV is een particuliere organisatie die richtlijnen en een bijbehorend certificaat voor BHV cursussen heeft geïntroduceerd in Nederland. Het is een “kennisinstituut” voor bedrijfshulpverlening in Nederland. Er zijn bedrijven die het prijs op stellen dat de BHV’ers volgens de NIBHV norm worden opgeleid en dit kunnen aantonen met een NIBHV certificaat. Dit heeft ten opzichte van het BHV certificaat van AREHBO geen extra toegevoegde waarde.

Opleiding BHV basis

Bij incidenten of calamiteiten komen de bedrijfshulpverleners binnen jouw organisatie direct in actie. Ze verlenen Eerste Hulp bij ongevallen, ze bestrijden een beginnende brand of ze ontruimen een gebouw of terrein. Waar dit nodig is, alarmeren zij de brandweer, politie en ambulance.

Schade beperken
Een goede bedrijfshulpverlening is letterlijk van levensbelang voor jouw medewerkers en organisatie. Bedrijfshulpverleners beperken de schade aan de organisatie: ze maken een snelle werkhervatting mogelijk en ze voorkomen dat er slachtoffers vallen.

Opleiden bedrijfshulpverleners wettelijk verplicht
Iedere werkgever in Nederland is wettelijk verplicht om bedrijfshulpverlening te organiseren. Het aantal medewerkers dat je moet opleiden als bedrijfshulpverlener is afhankelijk van de risico’s in jouw organisatie.

AREHBO helpt je daarbij!

Het programma van de cursus BHV Basis omvat

Het programma van de cursus BHV betreft de volgende onderdelen:

  • Levensreddende handelingen waarin ook de onderdelen reanimatie en het gebruik van de AED aan bod komen.
  • Het onderdeel brandbestrijding waarin het beperken en bestrijden van een beginnende brand wordt behandeld maar ook een vlam in de pan.
  • Het onderdeel ontruiming en communicatie waarbij de BHV’ers wordt geleerd hoe een gebouw te ontruimen, waar op te letten, en hoe er gecommuniceerd moet worden naar elkaar als BHV organisatie maar ook naar de hulpverleningsdiensten.

De opleiding wordt gegeven door ervaren docenten die de theorie afwisselen met praktijkvoorbeelden en praktische oefeningen. De BHV cursus wordt afgesloten met een theoretisch examen.

Tijdsduur van opleiding BHV Basis

AREHBO service & advies geeft de meeste cursussen vanuit Ede. Wij hebben daar eigen leslocaties. De cursussen worden daar in de meeste gevallen overdag gegeven. De tijdsduur van de BHV cursus ziet er als volgt uit:

  • 4 dagdelen (2 dagen) 8.30 – 17.00 uur.
  • 2 dagdelen levensreddende handelingen, reanimatie met AED (LEH).
  • 2 dagdelen brandbestrijding en ontruiming (B&O)

Locatie(s)

  • AREHBO service & advies Hoorn 18 Ede
  • Op uw eigen locatie
  • Klik hier voor onze landelijke dekking

Hoe houd ik mijn kennis en vaardigheden op peil?

De Basisopleiding Bedrijfshulpverlener omvat veel praktische vaardigheden, die de bedrijfshulpverlener goed moet beheersen. Het is dan ook belangrijk om de opgedane kennis en vaardigheden te onderhouden. De Arbo-wet verplicht de werkgever ervoor te zorgen dat de bedrijfshulpverlener te allen tijde zijn taken kan uitvoeren. Dit betekent dat de bedrijfshulpverlener zijn kennis en vaardigheden door oefening en/of andere activiteiten op peil moet houden. Door de bedrijfshulpverleners jaarlijks het herhalingscertificaat te laten behalen, toont de werkgever aan te voldoen aan deze basisverplichting.

Cursus

Inschrijfformulier

OmschrijvingDatum / TijdBeschikbaarInschrijven
{{ item.omschrijving }} {{ item.datum }}
{{ item.tijd }}
{{ item.beschikbaar }} Inschrijven